Referat:


Ballad-træf i Lundeborg 25.-27. juni 2021
 
Fredag var vi 4 Ballader og en enkelt LM27, som mødtes i Lundeborg: Carsten og Anne fra Nyborg, Bjarne og Connie med hunden Shiva fra Thurø, Bjarne og Gitte fra Svendborg, John og Tove i deres LM fra Svendborg og Jan og jeg ligeledes fra Svendborg. Vi hyggede os i bådene om aftenen. Lørdag formiddag gik vi en lang tur gennem skoven forbi Hesselagergård, en tur på 7 km. Der var stadig fugtigt et sted på ruten, så skoene blev våde og smurt ind i mudder, men en smuk tur var det. Alle trængte til frokost bagefter, og om eftermiddagen mødtes vi på kajen til kaffe og kage. Her stødte Claus og Bente fra Nyborg til. De har solgt deres Ballad her i foråret, da helbredet svigtede. Heldigvis har Claus det bedre igen, og det var hyggeligt med besøget. Om aftenen grillede vi på kajen, og vejret kunne ikke være bedre: en smuk og lun sommeraften. Søndag morgen fælles morgenmad og igen en gåtur gennem skoven mod syd, dog ikke så lang som dagen forinden. Ved middagstid sejlede vi hver til sit. En meget vellykket og hyggelig weekend.
Ref. Hanne

 

Storebæltstræf

i Lundeborg d. 25. - 27. juni 2021
Kære Ballad-sejlere.
Igen i år har vi planlagt at holde træf i Lundeborg havn. Allerede fredag aften bliver der budt på en velkomst-øl/vand på behørig afstand og med håndsprit.
Lørdag hygger vi videre med gåtur og besigtigelse af evt. nyanskaffelser, samt udveksling af såvel gode som dårlige erfaringer/oplevelser.
Lørdag aften tænder vi op i fælles grill. Klubben giver rødvin, så medbring selv fast føde og service.
Søndag morgen bliver der købt ind til fælles morgenmad, så her skal der blot medbringes drikkevarer og service.
Vi håber at se mange gamle og gerne nye balladklub-medlemmer til en hyggelig weekend.
Tilmelding senest torsdag d. 17. juni på tlf. 22336905 eller mail: bjarne-gitte@hotmail.com
Mange sejlerhilsner og god vind
Bjarne og Gitte, B 1184, Svendborg

Balladtræf i Lundeborg 22.-23. august 2020

Så blev det tid til det årlige balladtræf, en hyggelig sensommerbegivenhed. Vi var flere både, som valgte at komme allerede fredag: Tove og John, Gitte og Bjarne, Anne og Carsten, Bente og Claus, Jan og jeg. Syv både var tilmeldt, men de sidste to både fra Thurø valgte at køre i bil til Lundeborg om lørdagen, da vejrudsigten lød på blæst om søndagen, hvor begge par skulle være hjemme. Fredag aften hyggede vi os i bådene, og der blev udvekslet sommerferieoplevelser. Lørdag formiddag gik vi alle en dejlig tur, nogle af os en rigtig lang tur i nærområdet. Om eftermiddagen mødtes vi til kaffe og kage på kajen, og her var så Connie og Bjarne og Ulla og Jørn kommet til. Det var hyggeligt at møde ”nye” balladsejlere. Ved vintertræffet havde vi luftet tanken om brætspil, og der blev linet op til quizspil. Det havde åbenbart ikke den store interesse, for kun Gitte og jeg sad tilbage, og spillet var dårligt blevet introduceret, før alle de andre var forduftet. Hvorfor mon? Det morede vi os en del over resten af weekenden. Mødet var jo også primært tilegnet bådene! Det holdt tørvejr, så vi kunne grille og spise ude. Dejligt at vi kan låne Oure Skolernes lokale og endda også gasgrillen i år takket være Toves kontakt. Vi havde en rigtig hyggelig aften. Næste morgen mødtes vi til fælles morgenmad i klubhuset. Stor tak til Gitte og Bjarne som sørger for indkøbene. Vi glæder os til næste møde.
Ref. Hanne fra Gulnare
Forårstræf 2020 (0.5 Mb)

Balladtræf i Lundeborg 17. -18. august 2019

 
Vejrudsigten var ikke den bedste til det årlige træf i Lundeborg: Regn og blæst. Derfor valgte de tre både tilhørende Tove og John, Gitte og Bjarne og Jan og undertegnede at komme allerede fredag, hvor vejret var dejligt med passende vind og sol. Ganske rigtigt regnede det, det meste af lørdag formiddag, men da vi er så heldige, at Tove kan låne Oure Skolernes lokale på havnen, spiste vi her frokost sammen og gik senere en tur i Lundeborg. Om eftermiddagen kom Anne og Carsten fra Nyborg – ikke i båd men i bil – og vi samledes i Gulnare til eftermiddagskaffen. Vikingespillet er lagt på hylden. Vi tænker, at det ikke er så aktuelt mere, nu hvor vi kvinder har bevist, at vi godt kan vinde over mændene!
Det var heldigvis tørvejr, da grillen skulle startes. Så kom Tove og Claus – ligeledes i bil. Vi havde en hyggelig aften med vores medbragte mad. Der blev udvekslet sejlerminder, givet gode tips om dette og hint og arrangeret vintermøde, som vi besluttede skulle have Caribien som tema, da Gitte og Bjarne skal på sejlads derovre med Svendborg Sejlerskole i midten af januar.
Søndag morgen mødtes vi traditionen tro til morgenmad på havnen. Alt i alt en rigtig hyggelig weekend trods halvdårligt sensommervejr.
Ref. Hanne fra Gulnare

Storebæltstræf 2018

I år blev træffet i traditionens tro afholdt i Lundeborg. Med 6 både og høj solføring startede weekenden med en velkomst øl på kajen og den nye tradition i klubben blev afprøvet, hvor Bjarne og Gitte serverede det værste de havde smagt nemlig Berliner Luft.  
Lørdag formiddag blev Lundeborg udforsket og vejret lagde op til en fin frokost på kajen.
Det årlige vikingespil blev afholdt på Lundeborg petanque bane ved havnen, hvor det igen i år var mændene mod damerne og kampene endte uafgjort. Lørdagen sluttede med grill, aftenkaffe og godt humør, hvor vejret tillod en sen aften uden alt for meget overtøj.
Søndag morgen var der fælles morgenmad og derefter afsejling i frisk vind. En rigtig god weekend i rigtig godt selskab!
Baluns B1184, Svendborg 
 

Storebælts træf 2017.


Årets balladtræf var atter i lundeborg, et sted der er tilgængelig for de fleste, og vi bliver altid godt modtaget af havnefogden Dorthe.
Der var 9 både tilmeldt weekenden, der kom 7. Vejret var som sommeren har været med nogen sol, en del regn, og blæst når vi skal hjem.
Vi kom i vores båd ”Ballina” fra Marstal fredag, og i løbet af aftenen mødtes vi til en øl eller to med de andre ankomne, vejret var fint og der var live musik i smøgen på havnen, så det var rigtig Lundeborg stemning.
Lørdag var en regnvejrsdag, al udendørsaktivitet var ikke muligt, så det årlige vikingespil kunne ikke gennemføres, så herrerne fik ikke chance for revance efter nederlaget til damerne sidste år, men vi hyggede os i bådene og udvekslede gode ideer med forbedring af vore kære både, der er vist ikke mange bådejere der har skilt og samlet deres båd så meget som en ballad ejer.
Vi deltog i træffet første gang sidste år, og blev der inspireret til et par ændringer i vores båd.
Vi havde adgang til Oureskolernes sejlerhus på havnen, så der spiste vi frokost, og mødtes senere til kaffe og chokolade.
Til aften blev den store grill blev slæbt hen til huset og der kom dug og stearinlys på bordet, vi kom med vor medbragte mad, og klubben gav rødvin, regnen stod ned i stænger og det var en våd affære at være grillmaster, det foregik med paraply i den ene hånd og gaffel i den anden. Det kunne dog ikke ødelægge den gode stemning, vi havde en rigtig hyggelig aften og sørgede for der var ”ballade” på havnen.
Søndag morgen skinnede solen og vi mødtes til fælles morgenmad som klubben også var vært for, derefter hilste vi af med hinanden og ønskede på gensyn næste år.
Gitte og Bjarne gør et stort stykke arbejde med at arrangere træffet, og sørger for at alle har det godt. Vi vil opfordre alle ballad ejere til at møde op næste år, så Lundeborg havn kan blive fyldt helt op med vore dejlige både.
Hilsen Evan og Anna. 

Balladtræf i Lundeborg 12.-14. august 2016.

Så har vi igen været samlet til Storebæltstræf i Lundeborg. Det har som altid været både hyggeligt og fornøjeligt og dejligt at møde nye og gamle Balladsejlere. Vi havde igen i år besøg af Amico helt fra Århus, som kom i deres helt nyrenoverede Ballad. Der var også to nye både med denne gang - Balina fra Marstal og Tiki fra Svendborg. Så vi var i alt 9 både – det er vist rekord, og vi fyldte godt op i havnebassinet i Lundeborg.

Lørdag formiddag gik, som den plejer, med besøg i hinandens både og udveksling af tips til forbedringer og oplevelser fra sejlerferien. Om eftermiddagen samledes vi til den traditionelle kamp mellem kønnene. Mændene mod kvinderne i vikingespil. Som noget helt nyt og aldrig set før skete der det fuldstændige uventede, at kvinderne vandt de to første sæt ud af tre. Det var et hårdt slag for mændene. Gitte havde fødselsdag, så efter kampen var der lækre muffins til alle, det hjalp lidt på stemningen.

Dagen blev sluttet af med dejlig grillmad på molen, og snakken gik livligt til langt ud på natten. Næste morgen spiste vi fælles morgenmad, og så var det ellers afgang. Tak til Bjarne og Gitte for god forplejning. Vi håber at se alle igen til næste år og gerne endnu flere.

Mange hilsner Jean-Claude og Anne i France

Dansk Balladklub
Risebækvej 14
2770 Kastrup
Telefon: +45 40550110
E-mail:
dansk.balladklub@gmail.com
CVR: 41411988
     
Dansk Balladklub | Risebækvej 14 | 2770 Kastrup | Tlf.: +45 40550110